ΑΚΟΥΣΑΤΕ! ΑΚΟΥΣΑΤΕ!


Τα νέα μας:

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

Υλικό και ασκήσεις επανάληψης στα Μαθηματικά

Ελπίζοντας οι περισσότεροι γονείς της τάξης να βρίσκουν το χρόνο να επισκέπτονται το ιστολόγιο και να ενημερώνονται για όσα εδώ ανεβαίνουν ώστε να μπορούν με τον καλύτερο τρόπο να βοηθούν τα παιδιά τους στο σπίτι, αναφέρω ότι ανέβηκε στον ιστότοπο της τάξης υλικό και για τα Μαθηματικά:

https://sites.google.com/site/prwtakia/pou-einai-o-ares

Θα βρείτε εκεί τα πρώτα αρχεία που ανέβηκαν και σύντομα θα ανεβούν και άλλα, σε πιο σύνθετη μορφή...

Η αλήθεια είναι πως και στο σχολείο προσπαθώ να αξιοποιώ αυτό το υλικό ώστε η διδασκαλία των μαθημάτων να συμβαδίζει με την τεχνολογική εξέλιξη της εποχής, δεν είναι όμως και τόσο εύκολο λόγω τεχνικών αδυναμιών. Τα μηχανήματα που δουλεύουν ικανοποιητικά είναι ελάχιστα και ταυτόχρονα τα παιδιά πολύ μικρά για να τα χειριστούν μόνα τους. Συνήθως λοιπόν επισκεπτόμαστε τον υπολογιστή στο γραφείο δασκάλων που εργάζεται καλά και έχει μεγάλη οθόνη αλλά με είκοσι παιδιά ελάχιστη δυνατότητα υπάρχει για κάθε παιδάκι να κάνει τις ασκησούλες. Μία άσκηση το καθένα το πολύ πολύ.

Μακάρι να είχαμε διαδραστικό πίνακα στην τάξη μας και το μεγαλύτερο μέρος της διδασκαλίας να γινόταν  με αυτόν. Δεν έχουμε όμως...

Θα παρακαλέσω επομένως να γίνεται αξιοποίηση του υλικού στο σπίτι, από όσους βεβαίως διαθέτουν υπολογιστή και διαδίκτυο. Ώστε στο σχολείο να δίνεται μεγαλύτερη ευκαιρία στα παιδιά που δεν έχουν τέτοιες πολυτέλειες κατ' οίκον  να επωφελούνται και αυτά από τα αγαθά της τεχνολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου