ΑΚΟΥΣΑΤΕ! ΑΚΟΥΣΑΤΕ!


Τα νέα μας:

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

Παίζουμε με τη Μαγική Γραμμή - μαθαίνουμε τα γράμματα


Κάνουμε κλικ  ΕΔΩ για να παίξουμε με τη Μαγική Γραμμή. Πρόκειται για λογισμικό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου που βοηθά στο μάθημα της Γλώσσας τα παιδιά της Πρώτης και της Δεύτερης τάξης του Δημοτικού Σχολείου. 

Επιλέξτε το παράθυρο της Μαγικής Γραμμούλας που είναι και το πλέον κατάλληλο για το διάστημα αυτό και το αρχικό στάδιο διδασκαλίας των γραμμάτων. 

Κάθε γράμμα παρουσιάζεται ξεχωριστά, με δικές του ασκήσεις, και το πρόγραμμα διαθέτει και βοήθεια (πατήστε τη νεραϊδούλα στο κάτω μέρος της σελίδας για να σας βοηθήσει). 

Από την επιλογή "Χωριό" κατάλληλο παιγνίδι είναι ο Κηπουρός, που βοηθά τα παιδιά να εντοπίζουν το αρχικό γράμμα μιας λέξης. 

Μη βιαστείτε να βάλετε το παιδί να κάνει όλα τα γράμματα και όλες τις δραστηριότητες. Ακουλουθήστε το πρόγραμμα του βιβλίου της Γλώσσας και παίξτε με το παιδί σας με τα γράμματα που έχει ήδη διδαχτεί στο σχολείο - αυτά δηλαδή που έχει γράψει και στο τετράδιο της Αντιγραφής  με τη μορφή του κεφαλαίου και του πεζού, πχ Αα ή Οο κλπ. Μην το κουράζετε και το απογοητεύετε ζητώντας του να κάνει δραστηριότητες που ακόμη δεν είναι σε θέση. 

Καλό είναι επίσης ο γονιός να παίξει πρώτα ο ίδιος και να κατανοήσει τη λογική που διέπει το πρόγραμμα ή και να εντοπίσει τυχόν προβλήματα και μετά να καλέσει και το παιδί να λάβει μέρος. 

Σε κατάλληλο χρόνο τις δραστηριότητες του προγράμματος θα τις κάνουμε και στο σχολείο, στο εργαστήριο πληροφορικής, και θα δοθεί η ευκαιρία και σε όσα παιδιά δεν έχουν ίντερνετ στο σπίτι να βοηθηθούν από τα αγαθά της τεχνολογίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου