ΑΚΟΥΣΑΤΕ! ΑΚΟΥΣΑΤΕ!


Τα νέα μας:

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

Το αλφαβητάρι της Φίλας! (όταν η αλφαβήτα πάει μουσείο)

Ένα νέο αλφαβητάρι περιμένει τα πρωτάκια στον Ιστότοπο της τάξης μας:

https://sites.google.com/site/prwtakia/glossa/to-alphabetari-tes-philas

Δεν έχετε παρά να κάνετε κλικ στο σύνδεσμο και κατόπιν να πατήσετε ΛΗΨΗ στο αρχείο που έχουμε ανεβάσει εκεί. Στο Αλφαβητάρι της Φίλας!

Ποια είναι η Φίλα; Διαβάστε:



Δείτε και μία σελίδα από το αλφαβητάρι αυτό, τη σελίδα του Π, π, αφού εκεί βρισκόμαστε αυτόν τον καιρό:



Για να δείτε με το σωστό τρόπο αυτό το αρχείο θα πρέπει μόλις ολοκληρωθεί η ΛΗΨΗ στον υπολογιστή σας, να πατήσετε F5. Θα βρείτε το πλήκτρο αυτό στο πάνω και αριστερό μέρος του πληκτρολογίου σας - πατήστε το και θα αρχίσει η προβολή. Η μετάβαση στις επόμενες σελίδες γίνεται ή με κλικ του ποντικιού ή με τα βελάκια. Αν για οποιοδήποτε λόγο θέλετε να διακόψετε την προβολή, πατήστε το πλήκτρο Esc. (πάνω και αριστερά στο πληκτρολόγιο)

Σε κάποια σημεία θα δείτε να υπάρχουν αστεράκια. Πατώντας τα θα διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για τη λεξούλα που συνοδεύουν, αρκεί να είστε συνδεδεμένοι εκείνη την ώρα στο διαδίκτυο.

Ελπίζω να σας αρέσει αυτό το παράξενο αλφαβητάρι. Που θα πρέπει να τονίσω ότι προς το παρόν θα χρειαστείτε τη βοήθεια των γονιών σας για να ταξιδέψετε στις σελίδες του. Έτσι κι αλλιώς είναι απαραίτητη η παρουσία των γονιών δίπλα σας όταν ανοίγετε υπολογιστή και ειδικά όταν σερφάρετε στο διαδίκτυο.

Βεβαίως θα επισκεφθούμε και μαζί το Αλφαβητάρι της Φίλας, από το εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου μας. Όχι μόνο για να γνωρίσουμε με τη βοήθειά του τα γράμματα αλλά και την ιστορία του τόπου μας, την ιστορία της Θεσπρωτίας. Που αυτή τη σχολική χρονιά γιορτάζει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της από τους Τούρκους. Θα είναι ο δικός μας τρόπος για να τιμήσουμε τη σπουδαία επέτειο. Μαθαίνοντας πως ετούτη η μικρή γωνιά της γης είναι ελληνική από αρχαιοτάτων χρόνων. Απόδειξη η γλώσσα της. Η ελληνική γλώσσα. Η ίδια γλώσσα που η νεαρή Φίλα χάραξε αιώνες πριν στο αγαλματάκι της. Και με τα ίδια γράμματα, τα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου, που μαθαίνουμε κι εμείς αυτόν τον καιρό!

Σας αφιερώνω λοιπόν από καρδιάς αυτό το αλφαβητάρι. Και ποιος ξέρει; Ίσως γίνει η αφορμή να βρείτε κι εσείς έναν τρόπο να στείλετε μήνυμα στο μακρινό μέλλον. Και στους ανθρώπους που θα ζήσουν εδώ μετά από μας...



1 σχόλιο:

  1. Μου άρεσε πάρα πολύ αυτή η παρουσίαση που φτιάξατε γιατί τα παιδιά της πρώτης (και όχι μόνο) μαθαίνουν το πολιτισμό μας. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή