ΑΚΟΥΣΑΤΕ! ΑΚΟΥΣΑΤΕ!


Τα νέα μας:

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

Διαδικτυακό νομισματικό μουσείο της τάξης μας



Στα πλαίσια των δύο εκπαιδευτικών προγραμμάτων που φέτος υλοποιεί η τάξη μας ξεκινήσαμε ένα διαδικτυακό νομισματικό μουσείο και που μπορείτε να επισκέπτεσθε στο χώρο του φόρουμ και κάνοντας κλικ εδώ:

http://faros.fforumfree.com/t623-topic

Το μουσείο μας θα εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα εκθέματα γι' αυτό και μην ξεχνάτε να το επισκέπτεστε τακτικά.

Θα ήταν επίσης μεγάλη μας χαρά να συμπεριλάβουμε φωτογραφίες και από νομίσματα που οι οικογένειες των μαθητών έχουν στην κατοχή τους. Μιλάμε βεβαίως για νομίσματα παλαιά και που είναι δύσκολο πλέον να δουν τα παιδιά μας από κοντά. Ή και για νομίσματα από άλλες χώρες.

Με τα νομίσματα ασχοληθήκαμε ήδη στην τάξη, λαμβάνοντας αρχικό ερέθισμα από την αντίστοιχη ενότητα των Μαθηματικών που πρόσφατα διδάχθηκε. Επιπλέον η γνωριμία με τα νομίσματα και τα σημερινά και άλλων εποχών αποτελεί μία από τις δραστηριότητες των εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας και συγκεκριμένα του πολιτιστικού μας προγράμματος με τίτλο:

«Η ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΑ ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗ ΦΙΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ»

Δείτε τις αιτήσεις για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της τάξης μας εδώ https : // sites .google .com/ - κάντε λήψη στα έγγραφα ΑΙΤΗΣΗ 1.doc και ΑΙΤΗΣΗ 2.doc για να δείτε όλες τις  δραστηριότητες που πρόκειται να πραγματοποιήσουμε. Μέσα σ' αυτές περιλαμβάνεται και επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας όπου και θα δούμε από κοντά πολλά από τα νομίσματα που περιέχονται  στο διαδικτυακό νομισματικό μας μουσείο.

Τα προγράμματα αυτά υλοποιούνται κυρίως τις ώρες της Ευέλικτης Ζώνης ή και σε ώρες διαθεματικής προσέγγισης των άλλων μαθημάτων.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου