ΑΚΟΥΣΑΤΕ! ΑΚΟΥΣΑΤΕ!


Τα νέα μας:

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

Η ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΣΤΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΚΗΠΟ - ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

Σε συνέχεια του πρώτου μέρους της Αλφαβήτας στο Ζωολογικό Κήπο:

http://prwtakia.blogspot.gr/2012/11/blog-post_15.html




αναρτήθηκε και το δεύτερο μέρος που περιλαμβάνει ασκήσεις για τα γράμματα που διδάχτηκαν (και θα διδαχτούν και τις επόμενες μέρες) στο κεφάλαιο Η ΠΑΡΕΑ.




Ήδη έγινε η παρουσίαση του αρχείου στα παιδιά ώστε να μπορούν και στο σπίτι με τους γονείς τους να επαναλάβουν τις ασκήσεις. Το αρχείο θα το βρείτε εδώ:

https://sites.google.com/site/prwtakia/glossa/1o-biblio/e-parea

Πατήστε λήψη στο Η ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΣΤΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΚΗΠΟ 2.ppt  και αποθηκεύστε στον υπολογιστή σας. Ανοίξτε μετά το αρχείο και ακολουθήστε τις οδηγίες που περιέχονται σε αυτό. Να μη γίνουν ασκήσεις σε γράμματα που ακόμη δεν έχουν διδαχθεί (δηλαδή στο ρ και στο ι).

Μερικές χαρακτηριστικές διαφάνειες του αρχείου:




Η διαδικασία της άσκησης γίνεται με το ποντίκι. Κάνουμε αριστερό κλικ στο γράμμα που θέλουμε να μεταφέρουμε και το κρατάμε πατημένο κατά τη διάρκεια της μεταφοράς. Για να γίνει η άσκηση είναι σημαντικό να μην έχουμε πατήσει το πλήκτρο f5.




Και πάλι με το ποντίκι ο μαθητής "σέρνει" τη σωστή λέξη μέσα στο γαλάζιο πλαίσιο. Θα χρειαστεί να διαβάσει πρώτα τις λέξεις για να βρει ποια είναι η σωστή.




Εδώ η λέξη εντοπίζεται με βάση την πρώτη φωνή της και το πρώτο γράμμα. Η άσκηση αποσκοπεί σε επανάληψη και των διδαχθέντων στη Γλώσσα και όσων διδάχτηκαν στα πρόσφατα μαθήματα των Μαθηματικών.



Αυτή η εργασία που περιλαμβάνει το γράμμα ρ, θα γίνει από αύριο και μετά που θα διδαχτεί το ρο. Με το ποντίκι και πάλι το παιδί βάζει στη σωστή σειρά τα γράμματα για να δημιουργήσει το όνομα του ζώου (ρινόκερος). Το βοηθάμε αν δυσκολευτεί να βρει τα γράμματα και κατόπιν ανακατεύουμε και πάλι τα γράμματα και το αφήνουμε να επαναλάβει την άσκηση μόνο του.



Προσοχή. Το αρχείο πρέπει να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας για να μπορέσετε να κάνετε με το ποντίκι τις ασκήσεις που περιλαμβάνει. Πατήστε λοιπόν download!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου