ΑΚΟΥΣΑΤΕ! ΑΚΟΥΣΑΤΕ!


Τα νέα μας:

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

Η ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΑ ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΟΡΗΣ (πρόγραμμα ευέλικτης ζώνης)




Η Παιχνιδιάρα Αλφαβήτα της Μαριορής είναι ένα από τα προγράμματα της Ευέλικτης Ζώνης που θα υλοποιήσουμε φέτος ως τάξη. Και είναι ό,τι ακριβώς δηλώνει:




Ένα αλφαβητάρι φτιαγμένο από ονομασίες παιγνιδιών. Σύγχρονων, παραδοσιακών, κλασικών, αρχαίων. Παιγνίδια που διαλέχτηκαν όχι μόνο για να γεμίσουμε την αλφαβήτα αλλά και για να υποστηρίξουν όλες τις πτυχές του προγράμματος και που δωρικά συμπυκνώνονται στο ακόλουθο λογοπαίγνιο:




Σας παρουσιάζουμε μερικές από τις σελίδες της Παιχνιδιάρας Αλφαβήτας:


Το καινούργιο μας γραμματάκι, το Κ,κ. Αμέτρητα τα παιγνίδια που αρχίζει το όνομά τους από το γράμμα αυτό. Διαλέξαμε το πλέον κλασικό, τις κούκλες. Ένα παιχνίδι που μετρά χιλιάδες χρόνια ζωής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πήλινη κουκλίτσα πάνω και δεξιά:



Μια ακόμη σελίδα της Παιχνιδιάρας Αλφαβήτας:


Ένα από τα πλέον παραδοσιακά παιγνίδια της χώρας μας αλλά και παιγνίδι που συναντιέται σε πολλές ακόμη χώρες του κόσμου. Ο χαρταετός. Που τον διδασκόμασταν κι εμείς στον καιρό της Άννας και του Μίμη.


Να όμως και ένα παιχνίδι από την αρχαία Ελλάδα. Η ψηλαφίνδα. Το ίδιο παιγνίδι που σήμερα το λέμε τυφλόμυγα...

Στην Παιχνιδιάρα Αλφαβήτα θα συναντήσετε και τα σύγχρονα παιγνίδια, τα Ηλεκτρονικά. Καθώς και ένα διαδικτυακό παιγνίδι με τον χαρακτηριστικό τίτλο: Υπερκατάσκοποι.  Θα μας δώσουν την αφορμή και τα δύο να προβληματιστούμε για το είδος αυτών των παιχνιδιών, τους κινδύνους που ελλοχεύουν και τι πρέπει να προσέχουμε.



Περιλαμβάνονται επίσης σελίδες με ασκήσεις όπως και τούτη που ο μάγος Μπερδεμένος ανακάτεψε τις κάρτες των γραμμάτων και που το ποντικάκι του υπολογιστή μας θα μας βοηθήσει να τις βάλουμε σε τάξη.



Στη σελίδα αυτή κάτω  από κάθε γραμματάκι κρύβεται και το αντίστοιχο παιχνίδι που το όνομά του αρχίζει από το γράμμα αυτό. Με το ποντίκι μας και πάλι μπορούμε να μετακινήσουμε τις κάρτες των γραμμάτων και να ανακαλύψουμε πού κρύβεται το κάθε παιγνίδι.

Σε άλλη πάλι άσκηση ζητείται από τα παιδιά να καλύψουν τις εικόνες των παιγνιδιών με τα κατάλληλα γραμματάκια, γιατί ένα άτακτο γατί πέρασε και κλότσο εδώ, κλότσο εκεί, πέταξε όλες τις κάρτες των γραμμάτων! Μόλις όμως φύγει το γατί, το ποντίκι αντί να χορέψει θα πιάσει αμέσως δουλειά και θα κουβαλήσει στη θέση τους και πάλι τις κάρτες με τα γράμματα.

Να σημειώσουμε και πάλι ότι η Παιχνιδιάρα Αλφαβήτα περιλαμβάνει κίνηση και ήχο. Για το λόγο αυτό πρέπει να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες για να την απολαύσετε όπως πρέπει. Και βεβαίως να έχετε ανοιχτά τα ηχεία του υπολογιστή σας.

Πού θα τη βρείτε την Παιχνιδιάρα Αλφαβήτα; Μα στον ιστότοπο της τάξης μας, εδώ δηλαδή:

https://sites.google.com/site/prwtakia/euelikte-zone

Πατήστε ΛΗΨΗ για να κατεβάσετε το αρχείο στον υπολογιστή σας και να μπορείτε να παίζετε με την Αλφαβήτα και τις ώρες που δεν είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.

Καλή σας διασκέδαση!



Προσοχή: Πρέπει να κάνετε Download το παραπάνω αρχείο (να το κατεβάσετε δηλαδή στον υπολογιστή σας) ώστε να μπορέσετε να αξιοποιήσετε όσα περιλαμβάνει. Αλλιώς μια περιήγηση και μόνο είναι εφικτή στις διαφάνειες που το αποτελούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου