ΑΚΟΥΣΑΤΕ! ΑΚΟΥΣΑΤΕ!


Τα νέα μας:

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

Το προσωρινό πρόγραμμα μαθημάτων

Μας ανακοινώθηκε από τη διεύθυνση του σχολείου το προσωρινό πρόγραμμα μαθημάτων - ποιοι συνάδελφοι και ποιες ώρες θα διδάσκουν πέρα από τη δασκάλα της τάξης. Με βάση λοιπόν την ανακοίνωση της διεύθυνσης συντάξαμε το ακόλουθο σχέδιο προγράμματος για την τάξη μας και που θα ισχύσει από τη Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012:



ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Η Αισθητική Αγωγή περιλαμβάνει Μουσική και Εικαστικά (ζωγραφική, χαρτοκοπτική κλπ) Αν αργότερα τοποθετηθεί μουσικός στο σχολείο μας θα διδάσκεται από εκείνον η μία ώρα μουσικής που προβλέπεται για την πρώτη τάξη. Προς το παρόν δύο ώρες Αισθητικής Αγωγής θα διδάσκονται από το δάσκαλο κ. Αρ. Δώδα και μία από τη δασκάλα της τάξης, κ. Μ. Λαμπρίδου.

Η Φυσική Αγωγή είναι η Γυμναστική, μία ώρα θα διδάσκεται από το γυμναστή του σχολείου και μία προσωρινά από τη δασκάλα κ. Κώτση.

Η Ευέλικτη Ζώνη δεν είναι ένα ξεχωριστό μάθημα. Περιλαμβάνει διάφορες διαθεματικές προσεγγίσεις και ενασχόληση των μαθητών με προγράμματα (πρότζεκτ) που σχετίζονται με τα μαθήματα που διδάσκονται αλλά και με τα ενδιαφέροντά τους. πχ Στην ώρα της Ευέλικτης Ζώνης  θα ασχοληθούμε με θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αγωγής υγείας, αγωγής καταναλωτή, παραμύθια, παραδοσιακά παιχνίδια,  ηλεκτρονικούς υπολογιστές,  θεατρικό παιχνίδι κλπ

Η ανακοίνωση για το Πρόγραμμα θα δοθεί σε έντυπη μορφή στους μαθητές αύριο.

Μπορείτε αν θέλετε να εκτυπώσετε την ανακοίνωση για το πρόγραμμα κάνοντας κλικ εδώ

https://sites.google.com/site/prwtakia/programma-mathematon

και πατώντας στη συνέχεια ΛΗΨΗ για το αρχείο word που θα βρείτε εκεί με το όνομα:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1.doc

________________________

Να υπενθυμίσουμε ότι τα μαθήματα αρχίζουν στις 8.10 κάθε μέρα με την πρωινή προσευχή. Αμέσως μετά οι μαθητές περνούν στις αίθουσες και αρχίζει το πρώτο δίωρο που συνήθως καλύπτεται με το μάθημα της Γλώσσας.

Στις 9.40 χτυπά το κουδούνι για το πρώτο διάλειμμα και ξαναμπαίνουμε για μάθημα στις 10 ακριβώς. 

Ακολουθεί ένα ακόμη δίωρο και συνήθως τα Μαθηματικά είναι που διδάσκονται στην αρχή αυτού του δίωρου, δηλαδή την τρίτη ώρα των μαθημάτων.

Στις 11.30 χτυπά το κουδούνι για το δεύτερο διάλειμμα και που διαρκεί 15 λεπτά. 

Στις 12.45 μπαίνουμε για την τελευταία ώρα και συνήθως την ώρα αυτή θα κάνουμε Μελέτη Περιβάλλοντος.

Στις 12.25 το κουδούνι σημαίνει λήξη μαθημάτων για την πρώτη και δεύτερη τάξη του σχολείου. Οι γονείς παραλαμβάνουν τα παιδιά τους και στο σχολείο παραμένουν μόνο όσα παιδιά έχουν δηλώσει Ολοήμερο ή όσα μένουν αναγκαστικά στη "φύλαξη" για να μεταφερθούν με τα μαθητικά δρομολόγια στα σπίτια τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου